Svineinfluensa har ikke ført til økt sykefravær

Hver sjuende nordmann skal være smittet, men hvor er alle de syke?

Hver sjuende nordmann er nå smittet av svineinfluensa, men dette ser ikke ut til å ha ført til økt sykefravær. Foto:  Bjørn Langsem / DAGBLADET
Hver sjuende nordmann er nå smittet av svineinfluensa, men dette ser ikke ut til å ha ført til økt sykefravær. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Hver sjuende nordmann skal nå være smittet av svineinfluensa, men store bedrifter som Telenor og Posten merker ikke noe økt sykefravær.

Ifølge Folkehelseinstituttet ble 300.000 smittet av svineinfluensa bare i forrige uke, men Norge er slett ikke i ferd med å stoppe opp av den grunn.

- Sammenlignet med tidligere år ser vi faktisk at sykefraværet er noe lavere i høst, forteller informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor til Aftenposten.

Som normalt

Heller ikke Posten er det flere enn normalt som er syke, forteller informasjonssjef Kjell Rakkenes.

Posten har registrert en viss økning i antall personer som er hjemme med sykt barn, men antallet er fortsatt lavt, opplyser han.

Aftenposten kontaktet ti av Norges største bedrifter, og har også spurt NHO, LO og Fagforbundet om hvor mange flere enn vanlig som er syke. Svarene overrasker.

Ingen krise

- Det er ingen som rapporterer at de har noen krise. Flere mener det kan være fordi mange er vaksinert, forteller informasjonssjef Tone Zander i Fagforbundet etter en ringerunde til sine fylkeslag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer