Svineinfluensa i Trondheim

Mann ble smittet på USA-ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Det første tilfellet av ny influensa A (H1N1) — også kalt svineinfluensa — er påvist i Trondheim.

Pasienten, en mann i 30-årsalderen, kom reisende fra USA forrige uke, og ble febersyk på hjemreisedagen. Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding mandag ettermiddag.

FriskPasienten har fått oppfølging fra sin fastlege, og har bare hatt milde symptomer som hoste og lett feber. Han er nå frisk igjen.

- Helsetjenesten har nå et ansvar for å forsøke å begrense smittespredningen i nærområdet. Vi påser at pasientens nærmeste krets, privat og på arbeid, får tydelig informasjon. Hvis de får feber de nærmeste dagene, bes de holde seg hjemme og kontakte sin fastlege på telefon for å få videre råd og hjelp, sier assisterende kommuneoverlege i Trondheim, Leif E. M. Vonen.

Mild- Den nye influensaen har fortsatt karakter av en mild luftveisinfeksjon med noe feber. Viruset meldes å være litt mer smittsomt enn vanlig influensavirus, og vi forventer å få flere tilfeller her i tiden som kommer.

Folkehelseinstituttet mener vi sannsynligvis først får enkelttilfeller eller små utbrudd lokalt, senere kan vi regne med en smittebølge utpå høsten eller vinteren, sier Vonen i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer