Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svineinfluensa kommer igjen til vinteren

Kommer sterkere tilbake.

Foto: REUTERS/Issei Kato/SCANPIX
Foto: REUTERS/Issei Kato/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Det vil neppe bli nye epidemier med svineinfluensa i Europa over sommeren, men til neste vinter kan H1N1 bli den viktigste influensavarianten.

Det europeiske senteret for sykdomsforebygging og - kontroll (ECDC) sier at viruset trolig sprer seg langsomt til våren og sommeren og så kommer sterkere tilbake når vinteren kommer til den nordlige halvkulen.

ECDC sier det neppe blir en ny pandemisk spredning av viruset i løpet av sommeren om ikke det oppdages nye store uvaksinerte grupper eller viruset endrer seg slik at det blir mer smittsomt.

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte i juni i fjor at H1N1 hadde forårsaket en pandemi, den første på 40 år, etter at den dukket opp i Mexico og spredte seg til USA og rundt verden på seks uker.

Hittil har WHO bekreftet 16.226 dødsfall etter sykdommen, men dødstallet er trolig mye høyere siden de fleste som døde, aldri ble diagnostisert eller testet for viruset.


(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling