Svineinfluensa mindre aggressiv enn fryktet

Like ufarlig som vanlig influensa, ifølge forskere.

OVERSER PÅBUDET: Innbyggerne i Mexico ser ikke ut til å bry seg om myndighetens påbud om å holde seg innendørs de neste dagene. Bildet er tatt på stranden i Acapulco i går. AFP PHOTO/Jesus GARCIA
OVERSER PÅBUDET: Innbyggerne i Mexico ser ikke ut til å bry seg om myndighetens påbud om å holde seg innendørs de neste dagene. Bildet er tatt på stranden i Acapulco i går. AFP PHOTO/Jesus GARCIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Svineinfluensaen kan være langt mindre alvorlig og smittefarlig enn man først fryktet.

Influensatypen H1N1 har den siste uken ført til krigsoverskrifter og alarmberedskap verden over.

Etter å ha studert sykdommens forløp konkluderer nå stadig flere forskere at dette sykdomsutbruddet ikke nødvendigvis er noe farligere enn vanlig influensa som dukker opp over hele verden med jevne mellomrom, melder en rekke medier, blant disse ABC News.

16 bekreftet dødeI dag nedjusterte Mexico, der sykdommen har sin opprinnelse, anslagene over hvor mange som har mistet livet som følge av H1N1-viruset fra 176 til 101.

16 mennesker er bekreftet omkommet på grunn av viruset. Testene er foreløpig ikke klare for de resterende 85 døde som antas å ha vært smittet.

De meksikanske helsemyndighetene annonserte samtidig at smittetallene de har meldt tidligere, kan være sterkt overdrevet.

I tillegg er denne influensatypen mindre smittefarlig enn tidligere antatt.

Få smittetI Mexico ble til sammen 219 pårørende til personer som antas å være døde av svineinfluensaen sjekket for viruset. Bare fire av disse viste tegn på smitte, uten selv å ha blitt alvorlig syke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.