Svineinfluensa sprenger kapasiteten på legevakta

Drar ikke lenger på hjemmebesøk ved mistanke om smitte i Oslo.

NYE RUTINER: Legevakten i Oslo klarer ikke lenger dra på hjemmebesøk til personer som mistenker at de har fått svineinfluensa.
Foto: Berit Roald, SCANPIX
NYE RUTINER: Legevakten i Oslo klarer ikke lenger dra på hjemmebesøk til personer som mistenker at de har fått svineinfluensa. Foto: Berit Roald, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Legevakten i Oslo har i dag lagt om sine rutiner for å håndtere pasienter hvor det foreligger mistanke om svineinfluensa.

Ikke kapasitetTil nå har legevakta dratt på hjemmebesøk når folk med symptomer har ringt, men det er det ikke kapasitet til lenger.

- I går hadde vi 15 hjemmebesøk i forbindelse med svineinfluensa, og det har vi ikke kapasitet til å fortsette med, sier avdelingsoverlege Anne Kathrine Nore ved Legevakten i Oslo til Dagbladet.

Nå må folk selv oppsøke legevakta, hvis de skal testes for svineinfluensa.

Må bruke munnbindLegevakta har planen klar for å unngå at eventuelle smittede smitter andre pasienter.

En beholder merket sprit er satt opp på informasjonsskranken som et tiltak for å unngå spredning av svineinfluensaen. Alle som kommer på legevakta må desinfisere hendene. - Og pasienter som kan ha svineinfluensa får på seg et munnbind. Deretter må de følge en gul strek som går inn til et venterom spesielt for pasienter som kan ha svineinfluensa. Der blir de sjekket av en lege som har på seg smittevernutstyr, sier overlegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer