Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svineinfluensa sprenger kapasiteten på legevakta

Drar ikke lenger på hjemmebesøk ved mistanke om smitte i Oslo.

NYE RUTINER: Legevakten i Oslo klarer ikke lenger dra på hjemmebesøk til personer som mistenker at de har fått svineinfluensa.
Foto: Berit Roald, SCANPIX
NYE RUTINER: Legevakten i Oslo klarer ikke lenger dra på hjemmebesøk til personer som mistenker at de har fått svineinfluensa. Foto: Berit Roald, SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Legevakten i Oslo har i dag lagt om sine rutiner for å håndtere pasienter hvor det foreligger mistanke om svineinfluensa.

Ikke kapasitet
Til nå har legevakta dratt på hjemmebesøk når folk med symptomer har ringt, men det er det ikke kapasitet til lenger.

- I går hadde vi 15 hjemmebesøk i forbindelse med svineinfluensa, og det har vi ikke kapasitet til å fortsette med, sier avdelingsoverlege Anne Kathrine Nore ved Legevakten i Oslo til Dagbladet.

Nå må folk selv oppsøke legevakta, hvis de skal testes for svineinfluensa.

Må bruke munnbind
Legevakta har planen klar for å unngå at eventuelle smittede smitter andre pasienter.

En beholder merket sprit er satt opp på informasjonsskranken som et tiltak for å unngå spredning av svineinfluensaen. Alle som kommer på legevakta må desinfisere hendene.
- Og pasienter som kan ha svineinfluensa får på seg et munnbind. Deretter må de følge en gul strek som går inn til et venterom spesielt for pasienter som kan ha svineinfluensa. Der blir de sjekket av en lege som har på seg smittevernutstyr, sier overlegen.

- Dette høres dramatisk ut?

- Nei, dette er ikke dramatisk, men vi vil prøve å unngå at pasienter med svineinfluensa smitter andre, sier hun.

Norway Cup beredt
Om ti dager samles 30.000 barn og unge fra hele verden på Ekebergsletta til Norway Cup.

- Svineinfluensa er i ferd med å bli en vanlig sykdom, så det kan godt hende at det vil være noen tilfeller av influensa under turneringen, uten at det er knyttet noe dramatikk til det, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen til Dagbladet.

Men cupgeneral Frode Kyvåg er ikke bekymret for influensaviruset.

- Vi er så godt forberedt som det er mulig å være. Vi har gjennom mange år bygget opp et feltsykehus der 130-150 personer er klare til å hjelpe, sier han til Dagbladet.

Skryter av Norway Cup
På feltsykehuset finnes både allmennleger, sykepleiere, spesialister på idrettsskade og frivillige fra Norsk Folkehjelp.

Helsedirektøren berømmer Norway Cup.

- Vi har allerede sjekket, og det virker som de er godt forberedt, sier Larsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media