Svineinfluensaen har krevd sitt første liv i Sverige

40 år gammel mann døde fredag.

SVINEINFLUENSA:  De første prøveresultatene som ble lagt fram på Akademiska sykehuset i Uppsale i dag tyder på at Sverige har fått sitt første dødsoffer for svineinfluensa. MMS-foto: Roger Schederin/Expressen
SVINEINFLUENSA: De første prøveresultatene som ble lagt fram på Akademiska sykehuset i Uppsale i dag tyder på at Sverige har fått sitt første dødsoffer for svineinfluensa. MMS-foto: Roger Schederin/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Svineinfluensaen har krevd sitt første liv i Sverige. Testresultatene viser at en mann som døde fredag hadde influensa type A. - Det meste taler for at han har svineinfluensa, sier overlege Ulf Hanson Expressen.se.

På en pressekonferanse mandag kveld bekreftet Akademiske sjukhuset at mannen døde av svineinfluensa, men sier at det imidlertid er tvilsomt om det var svineinfluensaen alene som førte til dødsfallet.

— Det fantes også andre faktorer som bidro til at mannen døde. Av hensyn til familien vil vi ikke fortelle hva disse faktorene består i, sier sjeflege Ulf Hansson ifølge nyhetsbyrået TT.Den 40 år gamle mannen døde i sitt hjem i Uppland.  Faren hans ringte ambulanse, men da ambulansepersonellet kom fram var det allerede for sent.

Da den omkomne hadde forkjølelsesymptomer og feber, mistenkte legene på sykehuset i Uppsala at det kunne dreie seg om svineinfluensa.

De første testresultatene som ble klare klokken 19 i kveld, viser at han hadde influensa type A.

H1N1, den nye influensaen som kalles svineinfluensa, er en type A influensa. Prøvene skal analyseres videre i natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.