Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svineinfluensaen har krevd sitt første liv i Sverige

40 år gammel mann døde fredag.

SVINEINFLUENSA:  De første prøveresultatene som ble lagt fram på Akademiska sykehuset i Uppsale i dag tyder på at Sverige har fått sitt første dødsoffer for svineinfluensa. MMS-foto: Roger Schederin/Expressen
SVINEINFLUENSA: De første prøveresultatene som ble lagt fram på Akademiska sykehuset i Uppsale i dag tyder på at Sverige har fått sitt første dødsoffer for svineinfluensa. MMS-foto: Roger Schederin/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svineinfluensaen har krevd sitt første liv i Sverige. Testresultatene viser at en mann som døde fredag hadde influensa type A.

- Det meste taler for at han har svineinfluensa, sier overlege Ulf Hanson Expressen.se.

På en pressekonferanse mandag kveld bekreftet Akademiske sjukhuset at mannen døde av svineinfluensa, men sier at det imidlertid er tvilsomt om det var svineinfluensaen alene som førte til dødsfallet.

— Det fantes også andre faktorer som bidro til at mannen døde. Av hensyn til familien vil vi ikke fortelle hva disse faktorene består i, sier sjeflege Ulf Hansson ifølge nyhetsbyrået TT.
Den 40 år gamle mannen døde i sitt hjem i Uppland.  Faren hans ringte ambulanse, men da ambulansepersonellet kom fram var det allerede for sent.

Da den omkomne hadde forkjølelsesymptomer og feber, mistenkte legene på sykehuset i Uppsala at det kunne dreie seg om svineinfluensa.

De første testresultatene som ble klare klokken 19 i kveld, viser at han hadde influensa type A.

H1N1, den nye influensaen som kalles svineinfluensa, er en type A influensa. Prøvene skal analyseres videre i natt.

- Dette er det første kjente dødsfallet i Sverige der den utløsende faktoren mest sannsynlig har vært den nye influensaen, selv om et finnes flere andre risikofaktorer med i bildet, sier sjefsoverlege Ulf Hanson på Akademiska sykehuset ifølge Aftonbladet.se.

Mannen ble syk forrige søndag.

- Han har hatt forkjøling. Han hadde vondt i halsen, generell sykdomsfølelse, vondt i kroppen og 39-40 graders feber, sier sykehusdirektør Björn Ragnarsson.

Fredag var mannen oppe og kikket på TV, men så ble han raskt dårligere. Natt til lørdag ble det ringt etter ambulanse, men det var for sent. Mannen var allerede død.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling