Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svineinfluensaen holder stand lengre enn antatt

Kan smitte lenge etter at man er symptomfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Svineinfluensa kan smitte lenge etter at man er symptomfri, viser ny forskning.

Helsemyndigheter i en rekke land har rådet folk som smittes av H1N1-viruset, til å holde seg hjemme til feberen har sluppet taket. Forskere mener at man bør skjerme omgivelsene lengre enn dette.

- Vår undersøkelser viser at man ikke bare kan overføre smitte en dag eller to, men trolig i rundt en uke, sier Gaston De Serres ved Institute of Public Health i Quebec i Canada.

H1N1-viruset viser seg å holde ut lengre i kroppen enn tidligere antatt, og folk som tror at de er friske og smittefrie, risikerer derfor å smitte andre.

Folk som smittes av vanlig influensa, utgjør vanligvis en smitterisiko for omgivelsene en dag eller to før de selv får symptomene, samt et par dager etter at symptomene er borte. Svineinfluensaviruset er mer hardført.

- Viruset holder stand i kroppen svært, svært lenge, konstaterer Guillermo Ruiz-Palacios ved Nasjonalinstituttet for medisinsk forskning og ernæring i Mexico.

- Det er realistisk å anta at viruset holder stand mye lengre enn ved vanlig influensa, sier Jonathan McCullers ved St. Jude Childrens Research Hospital i Memphis i USA.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling