Svineinfluensaen holder stand lengre enn antatt

Kan smitte lenge etter at man er symptomfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Svineinfluensa kan smitte lenge etter at man er symptomfri, viser ny forskning.

Helsemyndigheter i en rekke land har rådet folk som smittes av H1N1-viruset, til å holde seg hjemme til feberen har sluppet taket. Forskere mener at man bør skjerme omgivelsene lengre enn dette.

- Vår undersøkelser viser at man ikke bare kan overføre smitte en dag eller to, men trolig i rundt en uke, sier Gaston De Serres ved Institute of Public Health i Quebec i Canada.

H1N1-viruset viser seg å holde ut lengre i kroppen enn tidligere antatt, og folk som tror at de er friske og smittefrie, risikerer derfor å smitte andre.

Folk som smittes av vanlig influensa, utgjør vanligvis en smitterisiko for omgivelsene en dag eller to før de selv får symptomene, samt et par dager etter at symptomene er borte. Svineinfluensaviruset er mer hardført.

- Viruset holder stand i kroppen svært, svært lenge, konstaterer Guillermo Ruiz-Palacios ved Nasjonalinstituttet for medisinsk forskning og ernæring i Mexico.

- Det er realistisk å anta at viruset holder stand mye lengre enn ved vanlig influensa, sier Jonathan McCullers ved St. Jude Childrens Research Hospital i Memphis i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer