- Svineinfluensaen kan være på retur

Fagdirektør i Stavanger utfordrer Folkehelseinstituttet.

 IKKE SÅ ILLE?  Svineinfluensaen blir ikke så ille her i landet likevel, mener fagdirektør ved Stavanger universitetssjukehus. Men Folkehelseintituttet går ikke med på å nedjustere beredskapen. Illustrasjonsfoto: SCANPIX.
IKKE SÅ ILLE? Svineinfluensaen blir ikke så ille her i landet likevel, mener fagdirektør ved Stavanger universitetssjukehus. Men Folkehelseintituttet går ikke med på å nedjustere beredskapen. Illustrasjonsfoto: SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagdirektør Stein Tore Nilsen ved Stavanger universitetssjukehus tror svineinfluensaen er mindre omfattende enn fryktet.

De siste dagers rapporter fra engelske helsemyndigheter viser at det ikke er en vekst i antall syke med svineinfluensa.

Fagdirektør Stein Tore Nilsen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) sier til Aftenbladet at prognosene for hvordan pandemien kan slå ut her til lands, bygger på tall fra England. Denne uken er det anslått at 25.000 engelskmenn har svineinfluensa.

- Influensaen blir langt fra så omfattende som vi i første omgang trodde og la planer for, sier Nilsen.


FHI: Kraftig økning

Overlege Øistein Løvoll ved Folkehelseinstituttet deler ikke synspunktene til fagdirektøren.

- Vi har ikke grunnlag for å si at svineinfluensaen er på retur. Pandemier kommer i bølger, og tror vi vil se en kraftig økning i antall smittede i Norge de neste ukene, sier Løvoll til NTB.

Tidligere har professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk, og lege og stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo uttrykt seg kritisk om det omfattende vaksineprogrammet til 650 millioner kroner i regi av helsemyndighetene.