Svineinfluensavaksinen er forsinket

En pakketabbe har ført til at vaksinene er minst tre uker forsinket.

MÅ VENTE: Selv om du skulle være i høyrisikogruppen for å få svineinfluensa, må du likevel belage deg på å vente i minst en måned før vaksinen mot sykdommen er tilgjengelig. Dette på grunn av forsinkelser. Illustrasjonsfoto. H1N1 Foto: Berit Roald / SCANPIX NB! Modellklarert
MÅ VENTE: Selv om du skulle være i høyrisikogruppen for å få svineinfluensa, må du likevel belage deg på å vente i minst en måned før vaksinen mot sykdommen er tilgjengelig. Dette på grunn av forsinkelser. Illustrasjonsfoto. H1N1 Foto: Berit Roald / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Etter planen skulle svineinfluensavaksinene være klare i slutten av september.

Pakningsvedlegg manglet

Pakkene var klare med 500 vaksiner i hver boks, så viste det seg at disse manglet pakningsvedlegg. Nå må vedlegg trykkes opp og alt pakkes på nytt.


- Dette er uheldig. Vi har ikke fått noen forklaring på hvordan dette har skjedd, det må være en kommunikasjonsfeil mellom de europeiske legemiddelmyndighetene og produsenten, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby i Folkehelseinstituttet til P4.


Må lage klistremerker

I tillegg til de manglende pakningsvedleggene, skal det også legges ved klistremerker som bevis på vaksinen, som skal settes inn i pasienters journal. Disse må også produseres.


Nøkleby håper på at EU godkjenner vaksinen i midten av oktober.


- De pasientene som tilhører risikogruppene og derfor skal få vaksinen først, vil få tilbud om vaksinen i slutten av oktober eller begynnelsen av november, sier Nøkleby. (NTB)

 

VAKSINE OM EN MÅNED: Norske helsemyndigheter har kjøpt inn 1,4 millioner doser med Tamiflu som skal motvirke svineinfluensa når du har fått sykdommen. Først om ca en måned vil vaksiner mot svineinfluensa også være tilgjengelig.
Foto: Tore Meek / SCANPIX
VAKSINE OM EN MÅNED: Norske helsemyndigheter har kjøpt inn 1,4 millioner doser med Tamiflu som skal motvirke svineinfluensa når du har fått sykdommen. Først om ca en måned vil vaksiner mot svineinfluensa også være tilgjengelig. Foto: Tore Meek / SCANPIX Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer