Svineinfluensavaksinen har kostet Staten 135 millioner i erstatninger

Og det vil bli dyrere.

PANDEMRIX: Høsten 2009 og vinteren 2010 ble om lag 2,2 millioner nordmenn vaksinert mot svineinfluensa. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/NTB Scanpix
PANDEMRIX: Høsten 2009 og vinteren 2010 ble om lag 2,2 millioner nordmenn vaksinert mot svineinfluensa. Foto: REUTERS/Michael Buholzer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Til nå har 91 personer fått erstatning for helseproblemer de har fått i kjølvannet av at de ble vaksinert mot svineinfluensa med Pandemrix, skriver Norsk pasientskadeerstatning (NPE) i en pressemelding.

Vaksinasjonen mot svineinfluensa ble gjennomført høsten 2009 og vinteren 2010. NPE er erstatningsansvarlig ovenfor de som har fått sykdom eller skade etter vaksineringen.

Hittil har 91 personer fått erstatning, og erstatningsutbetalingene har så langt kommet opp i 135 millioner kroner.

Vil bli dyrere - Siden mange av sakene fortsatt ikke er ferdigbehandlet vil dette beløpet øke i tida framover. Det er viktig at de som har fått en skade etter vaksinen får den erstatningen de har krav på, sier direktør Rolf Gunnar Jørstad i NPE og legger til:

- Mange av sakene der det er gitt medhold er ikke ferdigbehandlet når det gjelder fastsetting av endelig erstatning, så vi forventer ytterligere utbetalinger i disse sakene. I tillegg er 97 saker fortsatt under behandling. Derfor kan det være at enda flere vil få erstatning, sier Jørstad.

Onsdag i forrige uke skrev Dagbladet at 117 ME-ofre har søkt erstatning etter svineinfluensavaksinen, men at bare to av disse har fått medhold av NPE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer