Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svinger øksa

Tidligere justisminister og Ap-topp Grete Faremo blir en sentral figur når Storebrand skadeforsikringsselskap skal kutte kostnader etter sammenslåingen med svenske Skandia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faremo, som i januar ble utnevnt til næringslivets mektigste kvinne av tidsskriftet Økonomisk Rapport, har styrket sin stilling i Storebrand. Som styremedlem i det nye selskapet, som foreløpig lyder navnet Newco, vil hun være med å legge premissene for den nye nordiske forsikringsgiganten. Samtidig spiller hun en sentral rolle som konserndirektør med ansvar for de ulike stabene i Storebrand. Personalavdelingen, som står ansvarlig for omlegginger i staben, rapporterer nettopp til Faremo.

Gjennom blant annet reduksjoner i staben skal det spares inn 440 millioner kroner. Selskapet skal styres fra Stockholm.

- Ikke blodbad

- Men dette må ikke framstilles som om Grete Faremo står i spissen for noe blodbad. Tvert imot innebærer fusjonen nye muligheter for våre ansatte med mulighet for større og andre arbeidsoppgaver. Vi håper å kunne gå ut av denne prosessen uten oppsigelser, sier informasjonsdirektør Jack Frostad til Dagbladet.

I et intervju med Dagens Næringsliv sier derimot det nye svensk-norske selskapets administrerende direktør, Bo Ingemarsson, at personalbehovet vil minske.

Han mener det kan spares mye på IT-plattformen, bortauksjonering av risiki til andre selskaper og på støttefunksjoner.Grete Faremo vil ikke kommentere saken før ting er nærmere klarlagt i neste uke.

Kiving

I går la Storebrand fram resultatet for 1998, som viste en halvering av driftsresultatet fra i fjor. Årsresultatet ble forbigått med et gjesp fordi det store temaet nå er fusjonen. Etter det Dagbladet kjenner til er det sterk intern uro i organisasjonen. De ansattes representanter i styret går imot fusjonen og i ledelsen kives det om de beste jobbene.