Svinger partipisken når abortloven endres

Toppene i regjeringspartiene forutsetter at representantene om nødvendig trosser egen overbevisning når Stortinget torsdag vedtar endringer i abortloven.

FÅR VILJEN SIN: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gjennomslag for endringer i abortloven da regjeringsplattformen ble undertegnet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i januar. Nå forventes alle regjeringspartnernes representanter å stemme for når lovendringen skal vedtas i Stortinget - selv om det bryter med den enkeltes overbevisning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR VILJEN SIN: KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fikk gjennomslag for endringer i abortloven da regjeringsplattformen ble undertegnet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i januar. Nå forventes alle regjeringspartnernes representanter å stemme for når lovendringen skal vedtas i Stortinget - selv om det bryter med den enkeltes overbevisning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg håper disse stortingsrepresentantene ikke vil ofre kvinners rettigheter for å sitte i regjering, sier Ap-nestleder Hadia Tajik.

- Kvinners rett til å bestemme over egen kropp er et samvittighetsspørsmål. Flere stortingsrepresentanter har allerede markert sin motstand mot innskrenkningen i abortloven som høyreregjeringen foreslår, og det er viktig at disse stemmene kommer fram, fortsetter hun.

Men budskapet fra de parlamentariske lederne i Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er klart: Det forventes at stortingspolitikerne stemmer i tråd med avtalen fra Granavolden, der KrF fikk gjennomslag for å endre abortloven.

Full sal

Som Vårt Land meldte før helga, vil Arbeiderpartiet presse fram full sal når Stortinget torsdag vedtar innstrammingene i abortloven om fosterreduksjon, som KrF kjempet igjennom på Granavolden.

- Dette er en så alvorlig sak for kvinners rettigheter og likestillingen i Norge at vi ikke gir opp å kjempe for å stoppe innstrammingen av abortloven som flertallet i Stortinget faktisk er mot. Og dermed mener vi alle Stortingsrepresentantene må være med på å ta denne avgjørelsen, sier Arbeiderpartiets innpisker Kari Henriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer