Svoger og niese siktet for drap

Zahid Mahmoud Butt savnet siden juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svogeren (56) og niesen (33) til savnede Zahid Mahmoud Butt er nå siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

De to har sittet fengslet siden slutten av september, da de ble siktet for falsk forklaring i saken.

Politiadvokat Arvid Malde i Rogaland politidistrikt opplyser til Aftenbladet at den utvidede siktelsen skyldes en totalvurdering av bevisene i saken.

- Begge de to har vært i nye avhør i dag, og har blitt presentert med ny siktelse for forsettlig drap eller medvirkning til dette, opplyser Malde til Dagbladet.no.

Begge siktede nekter straffskyld.

Odd Rune Torstrup er forsvarer for Butts 33 år gamle niese. Han bekrefter at hans klient ble gjort kjent med siktelsen under et avhør i dag.

- Hun reagerer med vantro og erkjenner ikke straffskyld. Hun stiller seg uforstående til siktelsen, sier Torstrup til Dagbladet.no.

Politiet etterlyste Butt nasjonalt 9. august, en måned etter at han forsvant fra hjemmet sitt. Den dagen Butt forvsant hentet han 100 000 kroner i kontanter hos svogeren sin, som var tilbakebetaling av et lån han hadde gitt svogeren. Han ble sist sett på Statoilstasjonen i Lagårdsveien i Stavanger, mandag 9.juli ca. kl. 13, der han skal ha møtt to menn.

SIKTET FOR DRAP: Svogeren til Zahid Mahmoud Butt og hans datter er i ettermiddag siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Foto: Leiv Gunnar Lie/Dagbladet
SIKTET FOR DRAP: Svogeren til Zahid Mahmoud Butt og hans datter er i ettermiddag siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Foto: Leiv Gunnar Lie/Dagbladet Vis mer

Varetektsfengslingen for de to utløper 16. oktober. Politiadvokat Arvid Malde opplyser at politiet vil be om fire nye ukers varetektsfengsling, med brev- og besøksforbud, når den opprinnelige fengslingen går ut.

Dagbladet.no kommer med mer.

BORTE SIDEN 9.JULI: Zahid Mahmoud Butt (54) fra Stavanger.