Svømmehall utestengte flyktninger etter at jente (13) anmeldte overgrep. Så tok saken en ny vending

Jenta skal ha innrømmet at hun diktet opp hendelsen. 

DIKTET OPP OVERGREP: Østerrikske flyktninger ble midlertidig utestengt fra svømmeanlegget i Mistelbach etter at en jente på 13 rapporterte inn et overgrep. Nå har hun innrømmet at det hele var tull. Foto: StadtGemeinde Mistelbach
DIKTET OPP OVERGREP: Østerrikske flyktninger ble midlertidig utestengt fra svømmeanlegget i Mistelbach etter at en jente på 13 rapporterte inn et overgrep. Nå har hun innrømmet at det hele var tull. Foto: StadtGemeinde Mistelbach Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av juni rapporterte en 13 år gammel jente i Østerrike inn en overgrepssak for politiet.

Hun forklarte at en asylsøker skal ha fulgt etter henne inn i garderoben, for så å tvinge henne til å utføre oralsex på ham.Politiet sendte ikke lenge etter ut en etterlysning med en fantomtegning av mannen.

«Ingen adgang for flyktninger i dag»

Ifølge The Independent førte jentas innrapportering til at ordføreren i Mistelbach påla svømmehallen å midlertidig utestenge landets asylsøkere fra bassenget.Det skal ha blitt frontet med et skilt på utsiden av svømmehallen, hvor det stod «Ingen adgang for flyktninger i dag».Nå ser det imidlertid ut til at de må gå tilbake på reglene.

Innrømmet at det hele var oppspinn

I en pressemelding utsendt 3. juli skriver politiet at jenta, etter å ha vært inne til en rekke samtaler, har innrømmet at hun diktet opp hendelsen.Dermed trekker de tilbake etterlysningen og avslutter etterforskningen.Den østerrikske avisa derStandard skriver at jentas historie blant annet fikk storavisa Kronen Zeitung til å skrive en artikkel der asylsøkere ble lenket opp mot statistikk om kriminelle gjerninger. Artikkelen skal nå være slettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer