Svømmer mot Nordpolen

Børge Ousland sliter seg framover mot polpunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Børge Ousland (43) og Mike Horns tur i stummende mørke mot Nordpolen har vist seg å bære vanskeligere enn forventet. Store åpne råker, drivis som trekker dem sørover istedenfor nordover, og stadige besøk av isbjørn har gitt mye hodebry for Norges mest erfarne polfarer.

Fordi de har måttet slå leir nær land i flere dager, har leiren hatt besøk av ubehagelig nærgående isbjørn.

Lang svømmetur

- Det har vært veldig vanskelige forhold i dag. Vi driver sørover raskere enn vi klarer å gå nordover. Nå befinner vi oss faktisk 7 km lenger sør enn startpunktet som vi forlot i går morges. Vinden fra vest har økt på, og vi driver nesten halvannen kilometer sørover hver time. Dette gjør også at isen åpner seg opp. Det er egentlig ingenting å gjøre med dette, annet enn å presse på og håpe vinden snur, sier Børge Ousland på satelittradio fra teltleiren.

- Det er mye råker og tung skruis i området, så her det har gått veldig smått. Fem ganger i dag har vi tatt tørrdraktene på og svømt over råker som har vært opptil et par hundre meter brede - omtrent det maksimale av det vi klarer å svømme. Det har gått greit, men med den sterke vinden har det vært en litt spesiell opplevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer