Svømte hele Sognefjorden på langs

Tre uker tok det den engelske advokaten å sette verdensrekorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den engelske advokaten Lewis Gordon Pugh satte verdensrekord i langdistansesvømming i kaldt vann i dag, etter å ha svømt Sognefjorden på langs.

Det var en sliten, men stolt engelskmann som svømte i land i Eivindvik i ettermiddag.

Da hadde han svømt fra Skjolden innerst i Lusterfjorden, til Eivindvik der Sognefjorden går over til Sognesjøen, og tilbakelagt 204 km på 21 dager.

Gordon Pugh la på svøm 26. juli, fra Skjolden innerst i Sognefjordens iskalde vann som ikke viste mer enn seks grader. I tre uker har han svømt ei knapp mil i døgnet i gjennomsnitt.

- Sognefjorden er verdens vakreste fjord, men jeg ville nok ikke gjort det igjen, sa Gordon Pugh til NRK, da han var ved veis ende i ettermiddag.

Pugh har kun hatt på seg badehette og badebukse. For å tåle det iskalde vannet hadde han lagt på seg 10 ekstra kilo før han la ut på turen.

Dette var ikke den første strabasiøse hardhausen har tilbakelagt. Som den første i verden svømte han nemlig rundt Nordkapp, i august i fjor. Den fem kilometer lange svømmeturen i fjor tok imidlertid bare én time og fire minutter, noe som nærmest bare blir barnematen mot årets treukerstur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer