Svømte hele Sognefjorden på langs

Tre uker tok det den engelske advokaten å sette verdensrekorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den engelske advokaten Lewis Gordon Pugh satte verdensrekord i langdistansesvømming i kaldt vann i dag, etter å ha svømt Sognefjorden på langs.

Det var en sliten, men stolt engelskmann som svømte i land i Eivindvik i ettermiddag.

Da hadde han svømt fra Skjolden innerst i Lusterfjorden, til Eivindvik der Sognefjorden går over til Sognesjøen, og tilbakelagt 204 km på 21 dager.

Gordon Pugh la på svøm 26. juli, fra Skjolden innerst i Sognefjordens iskalde vann som ikke viste mer enn seks grader. I tre uker har han svømt ei knapp mil i døgnet i gjennomsnitt.

- Sognefjorden er verdens vakreste fjord, men jeg ville nok ikke gjort det igjen, sa Gordon Pugh til NRK, da han var ved veis ende i ettermiddag.

Pugh har kun hatt på seg badehette og badebukse. For å tåle det iskalde vannet hadde han lagt på seg 10 ekstra kilo før han la ut på turen.

Dette var ikke den første strabasiøse hardhausen har tilbakelagt. Som den første i verden svømte han nemlig rundt Nordkapp, i august i fjor. Den fem kilometer lange svømmeturen i fjor tok imidlertid bare én time og fire minutter, noe som nærmest bare blir barnematen mot årets treukerstur.

(Dagbladet.no/NTB)

<B>SLITEN: </B> Han var sliten men stolt, Lewis Gordon Pugh, da han endelig satte verdensrekord i svømming ved utløpet av Sognefjorden i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer