Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Svømte rundt med en pil i nakken i en måned

- Hvis de kan fange en bjørn, kan de vel klare å fange en and?

REDDET: Anda svømte rundt med en dartpil i nakken i en måned før den ble fanget og reddet. Foto: AP Photo/Robert Hawley
REDDET: Anda svømte rundt med en dartpil i nakken i en måned før den ble fanget og reddet. Foto: AP Photo/Robert Hawley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I over en måned har en skadet and med en luftpil gjennom nakken skapt engasjement blant dyreglade innbyggere i Longview i staten Washington i USA.

Anda har hele tiden vært i stand til å både svømme og fly, og har derfor klart å unnslippe en rekke redningsforsøk fra folk som vil hjelpe.

Etter nok et mislykket redningsforsøk på mandag, klarte byens parkarbeidere endelig å lure anda inn i et nett på tirsdag.

- Hun svømte inn i en klynge med iris og trodde hun gjemte seg, sier Curt Nedved, tilsynsmann for Longviews parker til The Daily News Online.

Satte seg fast i nettet Da den gikk i fella, klarte anda å sette fast hodet og pila i et hull i nettet. Nedved forteller at det var umulig å løsne anda fra nettet uten å trekke ut pila.

- Jeg visste ikke om jeg burde gjøre det eller ikke, men akkurat der og da ville jeg ikke vente, forteller Nedved.

Såret etter pila blødde ikke, og anda ble fraktet til en veterinær som tidligere hadde tilbudt seg å behandla anda hvis den ble fanget.

- Med pila i nakken vet vi ikke hvor lenge den ville overlevd, sa veterinærtekniker Rose Meyers tirsdag.

Trodde den skulle dø Men nå ser fremtiden lysere ut for anda som ble operert på onsdag.

Kvikner anda fort til etter operasjonen vil sykehuset be om å få returnere den til Lake Sacajawea, kanskje så raskt som til helgen.

Den skadde anda har vært snakket mye om blant naboer og i sosiale medier. Hawley (60), som først ringte dyrebeskyttelsen da han fikk øye på anda, trodde den ville dø av en infeksjon før den ble reddet.

- Seriøst. Hvis de kan fange en grizzlybjørn, kan de da for guds skyld klare å fange en and, sa han til The Daily News Online.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media