Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SVs boikott

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir stadig mer folksomt på regjeringens indre opposisjonsplen. Nå er det finansminister Kristin Halvorsen som bryter med en av hovedlinjene i regjeringens utenrikspolitikk. Som partileder fronter hun SVs kampanje mot Israel og oppfordrer kommuner og forbrukere til å boikotte israelske produkter. Regjeringen er mot boikott som virkemiddel, og ønsker dessuten at Norge skal spille en aktiv freds- og forsoningsrolle i Midtøsten og andre steder.

Halvorsen mener «vi kan leve med» at hun demonstrerer et annet syn enn regjeringen. I en koalisjonsregjering vil det nødvendigvis være uenighet mellom offisiell norsk politikk og partienes standpunkter i enkelte saker, men det må håndteres på en måte som ikke skader norske interesser. Når visestatsministeren selv går ut og oppfordrer til en kontroversiell boikott av Israel, vil det utvilsomt oppfattes som regjeringens syn. Det er uheldig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media