SAMMEN: SP-leder Liv Signe Navarsete, Ap-leder Jens Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen på julebilde i 2010. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SAMMEN: SP-leder Liv Signe Navarsete, Ap-leder Jens Stoltenberg og SV-leder Kristin Halvorsen på julebilde i 2010. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

SVs fylkesledere skylder på regjeringssamarbeidet

SVs fylkesledere gir det rødgrønne regjeringssamarbeidet skylden for at partiet kommer dårlig ut på meningsmålinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av fylkeslederne mener ifølge nationen.no at samarbeidet med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om regjeringsmakt, er årsaken til at SV har så liten oppslutning blant velgerne nå.

En ny måling som Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen gir SV en oppslutning på 4,7 prosent. Dette er en nedgang på 1,5 prosentpoeng fra stortingsvalget i 2009, der SV fikk 6,2 prosent av stemmene.

- Du kan si at vi kjemper for å redde stumpene nå, sier Runar Gravdal som er fylkesleder i Buskerud SV.

Lederen i Nordland SV, Kirsten Hasvoll, sier det er vanskelig å forklare tallet med noe annet enn regjeringssamarbeidet.

Mens lederen i Sogn og Fjordane, Hege Lothe, sier det er et stort problem at det er de store partiene som tjener på å være i regjering.

DAGBLADETS MÅLING På dagens måling fra Synovate sliter SV i motbakke før valget.
DAGBLADETS MÅLING På dagens måling fra Synovate sliter SV i motbakke før valget. Vis mer

Flere av fylkeslagslederne sier at de tror at regjeringsmakt blir tema dersom SV ender på en så dårlig oppslutning på valgkvelden som meningsmålingene nå tyder på.

- Det vil være helt naturlig å ha en debatt om regjeringssamarbeidet på landsstyremøtet etter valget, sier Roy Eilertsen som leder Østfold SV.

Ifølge partibarometeret som Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen, får Arbeiderpartiet 33,1 prosent oppslutning, som er ned 0,6 fra forrige måling. Høyre får 25,5 prosent (opp 0,2), Fremskrittspartiet får 19 prosent (opp 1), Senterpartiet får 4,7 som er det samme som ved forrige måling, Kristelig Folkeparti får 4,6 (ned 0,2), Venstre får 5,2 (ned 0,4) og Rødt får 1,3 (ned 0,2). Målingen er tatt opp 6. og 7. september.

(NTB)