PÅ INNTEKTSTOPPEN: Hallgeir Langeland (SV) er president i Løvebakken MC-klubb. Nå er han også på topp i Stortingets rikingklubb.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ INNTEKTSTOPPEN: Hallgeir Langeland (SV) er president i Løvebakken MC-klubb. Nå er han også på topp i Stortingets rikingklubb. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

SVs Hallgeir Langeland er i Stortingets rikingklubb

Men Høyres Nikolai Astrup (H) er den rikeste i løvebakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hallgeir Langeland (SV) har Stortingets høyeste inntekt i følge skattelistene.

Hallgeir Langeland bikket så vidt halvmillionen med en inntekt på 508 152 kroner, skrev Rogalands Avis i 2006. Nå har sosialisten en årsinntekt på 3,2 millioner kroner i følge skattelistene.

Langeland foreslo i 2001 foreslo å gi Nobels fredspris til den cubanske presidenten Fidel Castro.

Ernas etterkommer Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup har markert seg godt i media, og er spådd til å være en av de aktuelle ettekommerne til Høyre-leder Erna Solberg. Med et klart politisk hode, og solide kunnskaper er han villig til å slåss for egne verdier internt. Hans egne verdier står det også bra til med.

Astrup har en formue på 192 millioner kroner.

Høyre-politikeren er sønn av Eivind Haraldssøn Astrup, som er administrerende direktør i Bjørgvin og styreleder i Pactum. Firmaer innen shipping, eiendom og finans. Han er også styremedlem i Viken Eiendomsutvikling. Astrup satt tidligere i økonomistyret i Oslo Høyre. I 2002 ble han kritisert for å ha samlet inn hemmelige pengegaver til partiet samtidig som han var aktiv i byens eiendomsmarked, ifølge DN.

Knallblått på topp Merkelig nok viser skattelistene at Nikolai Astrup har null kroner i inntekt, betalte 2 204 586 kroner i skatt.

Høyres Svein Flåtten og Frps Per Roar Bredvold er de som følger Astrup på formuetoppen, med respektive 27 og 9,2 millioner kroner.

Høyre-leder Erna Solberg er kvinnen med høyest inntekt med 1,1 millioner kroner. Deretter kommer Siv Jensen hakk i hel. Begge betalte de en halv million i skatt, ifølge skattelistene.

RIKEST: Nikolai Astrup er den rikeste i Løvebakken, med en formue på 192 millioner kroner. 
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX
RIKEST: Nikolai Astrup er den rikeste i Løvebakken, med en formue på 192 millioner kroner. Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer