SVs nestlederkandidat svarte leserne

Ingrid Fiskaa på nettmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I helgen kjemper Ingrid Fiskaa for nestlederplassen i Sosialistisk Venstreparti. Under det såkalte påskeopprøret mot SV-ledelsen i 1999 sto hun sentralt i kritikken mot ledelsen, som ungdomspolitiker. Hun er venstresidens kandidat til vervet.

I helgen blusser den gamle politiske og personlige konflikten mellom høyre- og venstresida i partiet opp igjen under partiets landsmøte.

I 2007 har venstresidens kandidat Ingrid Fiskaa fortsatt støtte fra mange av påskeopprørerne fra 1999.

Sammen kjemper de mot Halvorsen-leirens favoritt Bård Vegar Solhjell. Kommentatorene spår at han vinner fordi regjeringssamarbeidet er blitt så viktig for SV. Fiskaa, som har demonstrert mot sin egen regjering foran Stortinget i forbindelse med Afghanistan-saken, er ikke en like trygg garantist for det rød-grønne samarbeidet som statssekretæren til Jens Stoltenberg.

Tvert om, Fiskaa understreker sin kontakt med grasrota og sitt nære forhold til i freds- og solidaritetsbevegelsen, og forbeholder seg retten til å kritisere sitt eget parti i regjering. Fiskaa er leder for Fredsinitiativet og sitter i arbeidsutvalget i Attac, hun har ingen erfaring fra Stortinget eller regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer