SVs nye skolepolitikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skole: I Dagbladet 9.7. skrev jeg at SVs gamle skolepolitikk er kastet på historiens skraphaug. I et innlegg 15.7. skriver forskningsminister Tora Aasland at dette er en myte. SV har visst ikke skiftet skolepolitikk likevel.

Hvis dét er riktig, er det antakelig behov for en liten oppklaring før valget. Jeg tror nemlig ikke at jeg bare har drømt at SV har vært mot karakterer, mot eksamen, mot nasjonale prøver, mot sentral fag- og timefordeling og mot opptakskrav til lærerutdanningen. Jeg tror heller ikke jeg drømte at SV lovet å utsette Kunnskapsløftet og svekke kravene til studiekompetanse. Og jeg mener bestemt at jeg hørte at SVs utdanningspolitiske talsmann var den eneste som umiddelbart reagerte negativt da stortingsmeldingen om Kunnskapsløftet ble lansert, fordi den ville bringe oss tilbake til 60-tallets skole med gangetabeller og pugging.

SEINERE leste jeg da vitterlig også et intervju med Aaslands forgjenger, Øystein Djupedal, som kom med en «oppsiktsvekkende selverkjennelse på vegne av SV». Der het det blant annet at SV «ikke (har) prioritert krav til at elevene tilegner seg kunnskap i norsk, matte og engelsk», men at dette nå, ifølge Djupedal, er «det viktigste skolen kan drive med». «Vi har kommet til en kollektiv erkjennelse om at vi har valgt feil ved ikke å stille krav. Barn må lære å lese,» sa Djupedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer