SVs nyorientering

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • SVs partisekretær Bård Vegar Solhjell erklærer overfor Aftenposten at han er for norsk Nato-medlemskap. Han er den første i partiledelsen som inntar en ny holdning i spørsmålet som i sin tid bidro til at Arbeiderpartiet ble splittet og Sosialistisk Folkeparti ble dannet. Solhjell blir neppe den siste i ledelsen som snur i dette spørsmålet.

SVs nyorienteringSVs partisekretær Bård Vegar Solhjell erklærer overfor Aftenposten at han er for norsk Nato-medlemskap. Han er den første i partiledelsen som inntar en ny holdning i spørsmålet som i sin tid bidro til at Arbeiderpartiet ble splittet og Sosialistisk Folkeparti ble dannet. Solhjell blir neppe den siste i ledelsen som snur i dette spørsmålet. Som Dagbladet avslørte forleden pågår det uformelle drøftinger mellom representanter for Ap, SV og Senterpartiet om en felles utenrikspolitikk. De to andre partiene har alltid støttet norsk Nato-medlemskap. 15 år etter Murens fall og den kalde krigens opphør har Nato endret karakter. Ifølge Solhjell er Nato nå like mye en begrensning som et redskap for USAs internasjonale ambisjoner. Da bør det være uproblematisk for et antiamerikansk parti å se med nye øyne på forsvarsalliansen. Som Dagbladet avslørte forleden pågår det uformelle drøftinger mellom representanter for Ap, SV og Senterpartiet om en felles utenrikspolitikk. De to andre partiene har alltid støttet norsk Nato-medlemskap. 15 år etter Murens fall og den kalde krigens opphør har Nato endret karakter. Ifølge Solhjell er Nato nå like mye en begrensning som et redskap for USAs internasjonale ambisjoner. Da bør det være uproblematisk for et antiamerikansk parti å se med nye øyne på forsvarsalliansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.