- SVs største seier i Soria Moria er blitt det største tapet

Her gråter miljøverneren Ingeborg Gjærum etter regjeringens ja til gasskraftverk. Det gjør også mange av Helen Bjørnøys partifeller i SV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no erfarer, er det sterk misnøye blant mange SV-ere i kveld. Enigheten kommer etter knallharde diskusjoner innad i regjeringen - og i SV spesielt.

Grasskraftstriden er smertefull for partiet, som har krevd rensing fra første dag ved nye gasskraftverk. Siden har de godtatt at utbyggingen av gasskraftverk på Mongstad «skjer paralellt».

- Hårreisende dårlig

Sosialistisk Ungdom (SU) er rasende over utslippstillatelsen og mener at SV må vurdere å gå ut av regjeringssamarbeidet med Ap og SP.

- SVs størte seier i Soria Mora er blitt det største tapet, sier SU-leder Kirsti Bergstø til NTB og fortsetter:

- Utslippstillatelsen er en hårreisende dårlig løsning for både miljøet og alle som har stemt for en ny miljøpolitikk. SV må diskutere om partiet er tjent med å sitte i regjering med to partier som verken tar egne løfter på alvor eller ønsker å kjempe for miljøet, sier SU-leder Kirsti Bergstø til NTB.

Nær smertegrensen

Ifølge TV2, er det ikke bare SVs ungdomsparti som vurderer regjeringssamarbeidet. Også i partiets landsstyre ble det i ettermiddag vurdert om SV burde trekke seg fra regjeringssamarbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer