Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SVT: Sveriges forsvarsminister evakuert fra fly etter bombetrussel

Ikke kjent hvem trusselen var rettet mot. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SVT har vært i kontakt med kilder som opplyser at Sveriges forsvarsminister, Peter Hultqvist (Socialdemokraterna), skal ha blitt evakuert fra et fly som var klart til å ta av fra flyplassen i Luleå.

Årsaken skal være en bombetrussel, som kom over telefon.

- Det var akkurat da vi skulle ta av fra gaten. Tre personer reiste seg fort og ble ledet ut av flyet. Resten av oss passasjerene måtte vente i fem minutter, før kapteinen sa at vi ikke fikk fly og at alle kunne gå av, sier en av kildene til den svenske nyhetskanalen, som skriver at flere kilder bekrefter det samme.

SVT har vært i kontakt med det svenske sikkerhetspolitiet og pressesekretæren til ministeren, men ingen av dem vil bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Både etterforskningsleder og en ansatt i det svenske forsvaret, bekrefter imidlertid at forsvarsministeren hadde billett til flighten.

Det er ikke kjent hvem trusselen var rettet mot, men Inge Barsk, politikommisær og etterforskningsleder, sier til SVT at han ikke er kjent med at noen trussel er rettet mot ministeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media