Sydde igjen munnen i protest

Ble fengslet for ærekrenkelse i Aserbadjan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En aserbadjansk journalist har sydd igjen munnen og sultestreiker i protest mot fengselsstraffen han er idømt, melder AP.

Faramaz Allahverdiyev er journalist i opposisjonsavisen Nota Bene. Han ble i januar dømt til to års fengsel for ærekrenkelse av innenriksministeren i Aserbadjan. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har kritisert dommen, og sier den er enda et slag for pressefrihet i Aserbadjan.

Det er Emin Huseynov i Institutt for frihet og sikkerhet for reportere som sier Allahverdiyev har sydd igjen munnen i protest. Huseynov skal ha fått vite dette fra andre innsatte. Justisminister Rafiq Ramazanov sier han er klar over at journalisten gikk til streik på søndag, men ikke at han har sydd igjen munnen.

Uavhengig media og opposisjonspariter er under hardt press fra det autoritære styret i det olje-rike landet ved Det Kaspiske hav. Aserbadjan styres av president Ilham Aliev, som etterfulgte sin far og KGB-general, Geidar. Sønnen tok over etter valget i 2003, et valg som ble kritisert av valgobservatører og som ikke ble anerkjent av opposisjonen på grunn av anklager om fusk.