Sydde penis tilbake etter 23 timer

Britiske kirurger trer inn i historiebøkene etter at de vellykket sydde en manns penis tilbake på kroppen, 23 timer etter at han skar den av.

SKAR AV PENIS: Nesten ett døgn etter at en mann skar av sin egen penis, evnet britiske kirurger å sy den på igjen med suksessfult resultat. Foto: Mark Hunt/rex / Shutterstock / NTB Scanpix
SKAR AV PENIS: Nesten ett døgn etter at en mann skar av sin egen penis, evnet britiske kirurger å sy den på igjen med suksessfult resultat. Foto: Mark Hunt/rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag ble det kjent at Nesten et døgn etter at en mann skar av sin egen penis, evnet britiske kirurger å sy den på igjen.

Det rapporterte ScienceAlert torsdag.

- Full funksjon

Pasienten var diagnostisert med schizofreni, og skar av sin egen penis under en psykotisk episode. Mannen ble funnet og kjørt til sykehus 15 timer seinere.

Åtte timer etter at vedkommende ankom sykehuset, ble gjenetableringen gjennomført. Totalt gikk det dermed 23 timer uten blodtilførsel mellom kropp og penis.

Seks uker etter operasjonen har mannen fått følelsen tilbake i penis og er i stand til å oppnå full ereksjon.

De store blodkarene øverst på penis ble raskt identifisert som fungerende. Ved hjelp av liknende vener fra pasientens armer, ble det mulig å gjenetablere forbindelsen mellom penis-blodårene.«Dette tilfellet bør oppmuntre kirurger til å prøve å gjenetablere kontakten til penis selv etter lengre blodtap, fordi det er mulig å oppnå et suksessfullt resultat», skriver ScienceAlert.

Svært sjeldent

Gjenetablering av penis er svært sjeldent, og i medisinsk litteratur er det bare registrert 100 tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer