Syden neste!

Håper du på sol og varme den nærmeste tida, kan du like godt gjøre som Anne Lethi (21): Reis til Syden. Her hjemme blir det nemlig lite eller ingen sol å få.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne Lethi er blant Oslo-boerne som i går hadde funnet veien til folksomme reisebyråer. Hun har fått ferie fra mandag i neste uke, og velger å flykte fra det ustabile augustværet.

-  Jeg skal på ferie med kjæresten for første gang, og vi vil til et rolig, romantisk sted. Og aller helst til Hellas, forteller Lethi.

Lars Andersen, daglig leder ved reisebyrået, anbefaler henne en ukestur til Parga i Hellas med avreise torsdag om ei uke. Prisen er ikke av de laveste, men det er heller ikke augustetterspørselen etter sydenturer.

Regn!

Meteorolog Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center har bare ett budskap om været til og med lørdag: Regn!-  Det gjelder mest for Vestlandet og nordover. I sør og øst blir det noen sprekker i skyene, og vi kan få gløtt av sol, sier han.

Eneste lyspunkt i en våt hverdag kommer på søndag. Da stråler et forbigående høytrykk over Sør-Norge.

Vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, Børje Johansson, melder også regn.

-  Det ligger et lavtrykk over hele Skandinavia i helga. Det blir bygevær med bare noen få perioder av sol, sier han.

Han varsler et mer stabilt vær i Nord-Norge. Indre strøk av våre nordligste fylker kan få fine dager. Han legger til at spesielt Lofoten kan oppleve et hyggelig vær på lørdag.

-  Men det holder seg kjølig for årstida. I sør blir det mellom 15 og 19 grader, mens i nord vil temperaturene holde seg mellom 13 og 16 grader.

Kraftig lavtrykk i vente

Og det er ikke noe jubelvær i vente neste uke heller. Island bringer oss et kraftig lavtrykk kommende uke. Lavtrykket vil strekke seg sakte, men sikkert nordover ettersom ukedagene går.

-  Det blir fortsatt svært ustabilt. Jeg tror hele Sør-Norge vil få regn, med noe lokal sol innimellom. Kysten av Nord-Norge kan likevel få en del pent vær til uka, mens indre strøk nok får regn. Temperaturene vil ligge på rundt 15 grader over hele landet, sier Johansson.

Også Marit Lieungh hadde planlagt to ukers ferie i Norge. Men det miserable været fikk henne til å kaste seg på et Syden-fly i stedet.

Hun bestemte seg for å reise i går. Turen går til Malaga i Spania.

Går unna

-  Jeg skal ha to ukers ferie fra mandag i neste uke, og hadde egentlig tenkt meg å nyte sommeren i Norge. Med været som er nå, blir det godt å komme til sørligere strøk. Det var kjempevær i juli, men da jobbet jeg, forteller Lieungh.

-  Det er få varer og stor etterspørsel. Til og med turene til Egypt går unna, forteller Andersen.

Gårsdagens lykkeligste på reisebyrået var Terje Nygård (29). Han sikret seg to enveisbilletter til Kreta med avreise torsdag for 1400 kroner.

-  Helt utrolig! Nå bærer det rett hjem for å pakke snorkleutstyret, jubler Nygård.

PARGA: - Parga er perfekt for forelskede par, sier Lars Andersen, daglig leder ved Ticket reisebyrå på Oslo City. Anne Lethi er overbevist.