Syden snart utsolgt

«Alle» vil til Kanariøyene Ola og Kari nordmann bruker mer penger på feriereisen enn tidligere, og vi foretrekker å reise til Kanariøyene. 70 prosent av charterturistene tilbringer ferien på øyriket utenfor Afrikas vestkyst. Før årets vinterkataloger kom ut, var allerede flere reisemål utsolgt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmere 40 prosent av reisene var solgt før vinterkatalogene ble lansert denne uka.

- Vi merker at folk har mer penger. Det har vært en økende etterspørsel etter dyre feriereiser. Når kundene nå har bedre råd, bruker de noen tusenlapper ekstra til å bo bedre, sier markedssjef Frode Hansen i Star Tour til Dagbladet.

Og trenden er den samme hos konkurrentene. Ola og Kari nordmann vil bruke litt ekstra på seg selv. I motsetning til tidligere er det de billigste reisene som nå går sist.

- Selv om folk bruker noe mer penger på komfort, er kundene veldig prisbevisste. De vil ha valuta for pengene, sier markedssjef Geir Olav Gutuhaugen i Saga Solreiser til Dagbladet.

Stort salg

Salget av vinterreisene startet på forsommeren.

- Vi går først ut til våre faste kunder med informasjon om hva kommende sesong bringer. Så det gjelder å være tidlig ute, sier Hansen.

Selskapenes faste gjester vet hva de vil ha. Det er de som står først i køen, og det er til Kanariøyene de fleste vil. For mange er ferien på Kanariøyene blitt som det å dra på hytta, bare at bilen er byttet ut med fly.

- De fleste av våre gjester er gjengangere. Mange har feriert på Kanariøyene i 20 år, og de vil tilbake til det samme hotellet, sier Hansen.

Om lag 70 prosent av Saga og Vings kunder reiser til Kanariøyene, mens tallet for Star Tour er 65 prosent.

Prisene ligger omtrent på samme nivå som i fjor, bare noen hundrelapper dyrere.

- Det har nok vært en liten prisøkning på 100- 200 kroner for reiser til Kanariøyene fra i fjor til i år. Dette skyldes et økt press fra Storbritannia og Tyskland. Det er blitt større konkurranse blant aktørene om hotellene, sier direktør Petter Aspelund i Ving til Dagbladet.

Sprengt

Men fortsatt er det mulig å komme til Kanariøyene for et par tusenlapper.

På den mest populære ferieøya, Gran Canaria, er kapasiteten sprengt.

- Vi setter opp ekstrafly til Lanzarote, og har skaffet flere plasser på Tenerife og Fuerteventura for å imøtekomme den store etterspørselen, sier Frode Hansen.