Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syden-turistene hjem i dag

Teknikere på vei i kveld for å reparere motoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske teknikere er i kveld på vei til Las Palmas på Gran Canaria for å reparere motoren på Boeing 757-flyet som tidligere i dag måtte nødlande på vei fra Lanzarote til Oslo.

Den ene motoren ble overopphetet like etter avgang fra Lanzarote. Kapteinen senket derfor turtallet og gikk til Gran Canaria for å foreta en kontrollert nødlanding, sier informasjonssjef Eva Olivecrona i TUIfly Nordic (tidligere Britannia) til NTB.

Hun sier teknikerne tror det er en ventil som ikke fungerer som den skal og som nå vil bli skiftet.

Informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour sier til NTB at passasjerene i kveld overnatter på forskjellige hoteller, med beskjed om å være klar for avgang i morgentimene.

- Vi vet ennå ikke om det blir med samme fly eller om vi må leie et annet, sier Petersson. Noe eksakt tidspunkt for avreise kan hun ikke gi.

Feriegjestene skulle hjem fra Lanzarote klokken 14.20 norsk tid tirsdag. Etter en kort flytur måtte flyet, en Boeing 757 med plass til 235 passasjerer, foreta en kontrollert nødlanding på flyplassen i Las Palmas på Gran Canaria.

De 215 norske feriegjestene skulle egentlig ha landet på Oslo Lufthavn Gardermoen klokken 19.35.

(NTB)