VARMT: Det blir varmt i Sør-Norge i uka som kommer, mens i nord kan det bli mer varierende. Video: Kristian Gislefoss Vis mer

Syden-varmen kommer tilbake

Den siste uka har store deler av Norge badet i sol, men det er ingen grunn til å pakke bort badeshortsen ennå.

Publisert

Den kommende uka blir det finvær i hele landet, men Kristian Gislefoss, meteorolog ved Meteorologisk institutt, har gode nyheter til nordmenn som sliter med nattesøvnen i varmen:

- Det ser ikke ut til at lufta som kommer er varm nok til å forårsake like mange tropenetter som forrige uke.

Til tross for synkende temperaturer på natta, er det ingen grunn til å pakke bort badeshortsen helt ennå.

Nesten 30 grader

De siste dagene har det vært grått og trist i deler av Sør-Norge, men nå ventes en ny uke med sol og høye temperaturer.

– Temperaturene vil nok ikke bli like høye som før regnværet, men det blir rett i underkant av 30 grader flere steder, sier Gislefoss til Dagbladet.

På Vestlandet vil imidlertid ikke temperaturene overstige 25 varmegrader.

I Nord-Norge, hvor det har vært stabilt sommervær siste dagene, vil det også bli finvær og temperaturer over 20 grader. Unntaket er ved kyststrøkene i Finnmark, hvor det forventes både skyer og regnbyger.

Nedbør mot helga

Fra torsdag blir været noe mer usikkert.

- Både Vestlandet og Nord-Norge ser ut til å få noe synkende temperaturer og noe nedbør inn mot helga, forteller meteorologen.

Skyfri himmel og varmerekorder har imidlertid ført til tørre områder og skogbrannfare flere steder i landet.

- For naturens del er det fint at det kommer litt regn, sier Gislefoss.

Flomfare
Når vintersnøen smelter og det er mye nedbør, er det ikke uvanlig at elvene flommer over. I flere elver i Sør-Norge og Nordland har nå vannføringen nådd oransje nivå.

- Oransje nivå er en alvorlig situasjon som forekommer sjelden, og kan medføre alvorlige skader, skriver NVE på Twitter.

Noe av vannføringen har kulminert, men i enkelte elver er den fremdeles stigende. Ifølge meteorolog Gislefoss er det imidlertid ikke ventet store mengder nedbør i de utsatte områdene den kommende uka.

Meteorologen holder en knapp på Østlandet og Trøndelag som ukas værvinnere, men poengterer at været stort sett blir bra i hele landet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer