Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sydentemperaturer i Nord-Norge

Enkelte steder i Nord-Norge passerte temperaturen 23 grader i dag. Til sammenligning er det 22 grader på ferieøya Kreta i Middelhavet.

VARMT: Det kan bli tett opptil 20 grader i Nordland og troms, opplyser Meteorologisk institutt i dag. Bildet viser Hillesøy og Sommarøy, på yttersiden av Kvaløya i Tromsø kommune. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / Sscanpix
VARMT: Det kan bli tett opptil 20 grader i Nordland og troms, opplyser Meteorologisk institutt i dag. Bildet viser Hillesøy og Sommarøy, på yttersiden av Kvaløya i Tromsø kommune. Foto: Bjørn Jørgensen / NN / Samfoto / Sscanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tar man en kikk på kalenderen står det at det er siste dag i september, altså høsten. Men temperaturene i Nord-Norge viser at vi er et godt stykke unna å sitte inne med pledd og drikke varm kakao.

Ifølge Meteorologisk institutt er det i Nordland og Troms tett opptil 20 grader lørdag. På Reipå i Nordland er det målt hele 23,4 grader, noe som er varmere enn i Syden. På Måsvik i Troms er det målt 22 grader.

Og det har vært en tørr måned over hele Nord-Norge, melder NRK.

I Tromsø, som er et av stedene meteorologene har gode målinger langt tilbake i tid, har det ikke regnet mindre på rundt 100 år. Tallserien går tilbake til 1920.

I Nordens Paris er det satt tørkerekord i september. Det har kun regnet 5 millimeter, mot 18,9 som var forrige rekord, satt i 1990.

- Vi har jo vært sikre på at rekorden fra 1990 skulle ryke, men vi var litt usikker på hvor mye den kom til å bli slått med, og nå viser det seg at vi har knust den gamle rekorden ganske heftig, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen.

I Bodø har det ikke regnet mindre på over 60 år, siden de begynte å måle i 1953. I fylkeshovedstaden i Nordland regnet det 27,8 millimeter i september. Forrige rekord skrev seg fra 1987, da det regnet 31,8 millimeter.

I Alta er det også satt tørkerekord. I 1987 ble det satt rekord med 5,9 millimeter nedbør. I september i år har det bare regnet 5,2 millimeter.

(NTB)

- GRUNNEN TIL AT JEG FLYTTER: Den britiske ingeniøren Chas Pope satt opp et kamera og filmet ut vinduet sitt i Beijing. I løpet av 20 minutter har en vegg med forurensing veltet inn over den kinesiske hovedstaden. Videoen minner meg på hvorfor jeg forlater Beijing, sier ingeniøren, som nå flytter til Singapore. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!