20 GRADER: Store deler av landet kan vente sydentemperaturer til uka, ifølge meteorologen. Foto: Meteorologisk institutt
20 GRADER: Store deler av landet kan vente sydentemperaturer til uka, ifølge meteorologen. Foto: Meteorologisk instituttVis mer

Høstværet:

Sydentemperaturer over store deler av landet til uka

Store deler av landet kan se fram til neste uke - da vil de få 20 grader og trolig skikkelig Syden-stemning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kommer meteorologene med en gladnyhet til store deler av landet: Det er ventet 20 grader og nydelig vær til uka, spesielt på mandag og tirsdag.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.05.2015 TRØBBEL: TV-meteorolog John Smiths tok plutselig over for sin kollega Kristian Gislefoss under NRKs værsending fredag kveld. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Om det virkelig slår inn på mandag kan det bli sydentemperaturer på Vestlandet, med godt over 20 grader. De kan altså få det like varmt som enkelte områder rundt Middelhavet på mandag, sier meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Mange får 20 grader

Hele Vestlandet er til uka ventet å få rundt 20 grader, sol og fint vær. Også Nord-Norge og Trøndelag vil få fint vær og varme temperaturer.

På Østlandet og Sørlandet kan man imidlertid ikke regne med sommerstemning.

- Sør og øst blir det skyer og noe spredte regnbyger. Det blir rett og slett grått, sier meteorologen.

Temperaturene vil ligge på mellom 13 til 15 grader.

Resten av landet kan belage seg på mye pent vær, med 20 grader for folk flest - skriver meteorologene til Twitter.

- Jo lenger vest man kommer, jo bedre blir været. Mandag og tirsdag ser varmest ut, men de kan også vente varme temperaturer utover uka, sier Gislefoss.

Varm høst i vest

Også trønderne får i pose og sekk, med temperaturer rundt 20 grader og sol.

Det fine være skyldes varm luft som sommer fra sør, samtidig som det på vestlandet ikke er fuktig luft - noe som jo er litt uvanlig.

- Det vi ser er at det er noe av samme værsituasjonen som i fjor høst - at Vestlandet får det fint. De har også hatt en våt sommer, så det er jo litt fortjent, sier meteorologen, og legger til:

- Så er det gøy at det er fint vær under sykkel-VM også.

Hvorvidt det gråe været i sør og øst, og sommertemperaturene i resten av landet, bli værende over tid, er litt uklart. Men i hovedsak blir det varmest der hvor det blir varmt, mandag og tirsdag, og grått på Østlandet og Sørlandet utover uka.

Fra snø til sol

Forrige søndag meldte meteorologene om at kaldt luft fra Sverige ville føre til snø enkelte steder i Hedmark og Oppland, til stor kontrast fra dagens syden-værmelding.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 02.06.2013 REGNVÆR: Massiv nedbør i det ene øyeblikket og solskinn det neste. Oslo-turistene fikk virkelig oppleve hvor raskt været skifter. - Jeg kommer i hvert fall til å huske denne turen, sier Tonje til Dagbladet. Video: Lise Rafaelsen Vis mer