Sydenturen endte i Drammen

Sonja Eriksen (26) var på vei til Göteborg med buss. Rett før Svinesund havnet hun og de 51 andre sydenpassasjerene i grøfta. - Nå vil jeg hjem til Drammen. Opplevelsene i bussen var altfor sterke til at jeg drar på ferie nå, konkluderer hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg følte meg utrygg under hele reisen, sier hun.

Ingen av de 52 Star Tour-passasjerene på vei til Mallorca ble alvorlig skadd.
Sonja Eriksen reiste fra Gardermoen 01.30 lørdag morgen med kurs for Landvetter flyplass i Göteborg.

Helt fra avreisen syntes hun bussføreren virket usikker.

- Jeg syntes bussen vinglet hele veien. Da det begynte å bli lyst så vi en elg i veien, og vi reagerte på at bussjåføren ikke stanset, forteller hun.

Sonja Eriksen satt foran i bussens øverste etasje, og hadde god oversikt da ulykken skjedde ved 04-tida.

- Sjåføren skulle svinge til høyre. Fra en annen passasjer hørte jeg: Han klarer vel ikke den svingen. Og det gjorde han ikke heller, forteller hun til NTB.
- Bussen kjørte rett fram over kantsteinen, meide flere skilt rett ned, og veltet over på venstre side. Passasjerene på den høyre siden, ble slengt over mot oss. Alt var kaos, og alle lå hulter til bulter, sier hun. Sonja Eriksen ringte selv nødnummeret på mobiltelefonen.

- Virket sliten

78 år gamle Gunnar Heie hadde gledet seg til å dra på Mallorca-ferie med kona, sønn og svigerdatter og sønnedatteren på åtte år. En virkelig familieferie med innlagt cruise har vært planlagt i lange tider.

- Rett før det gikk galt holdt han på å kjøre på to elger, som vi så lenge før sjåføren. Da vi skjønte at det måtte gå galt, holdt jeg bare rundt datteren min, sier Bente Heie, svigerdatteren til Gunnar Heie. Datteren Benedicte på åtte år kom uskadd fra ulykken, men selv fikk hun punktert den ene lungen, og var en av de seks som måtte legges inn på Østfold Sentralsykehus i Fredrikstad.

Alle kom seg ut av bussen ved egen hjelp, og ambulanse og politi kom raskt til stedet, forteller Bente Heie, som regner med å ta igjen ferien på et seinere tidspunkt.

28 reiste videre

28 av passasjerene bestemte seg for å reise videre, tross bussvelten.

Mange mente at det var bedre å komme over sjokket i sola på Mallorca enn hjemme.
- Bussen veltet på en flat grasslette. Fartsgrensen var 80, men anbefalt hastighet var 50 kilometer i timen. Men vi vet ikke hvor fort bussen kjørte, sier politiavdelingssjef Sverre Hognestad ved Halden politikammer.

Etter det Dagbladet får opplyst ved Halden politikammer er det ingenting som tyder på at sjåføren var påvirket, men rutinemessig ble det tatt blodprøve.

HADDE GLEDET SEG: Mallorca-ferien endte et par mil hjemmefra med en flenge i panna for Gunnar Heie.