Sydenturister kom seg avgårde

300 turister måtte i dag vente fem timer på Gardermoen før de kom seg til Syden. Men ifølge reiseselskapet skyldes forsinkelsen bremsesvikt og ikke aksjoner fra streikende ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var ikke de streikendes forsøk på å blokkere innsjekkingen, men en teknisk svikt ved flyet som var årsaken til at et charterfly til Mallorca ble forsinket lørdag formiddag, sier informasjonskonsulent i Ving, Andreas Askeland, til NTB. Askeland sier det ble nødvendig å fly inn en annen Premiair-maskin fra Arlanda.

De streikende kabinansatte i Premiair har avlyst kveldens planlagte aksjon, fordi reiseselskapet som står for turen har leid inn fly fra et annet selskap.

- Dette er helt greit for oss. Vårt mål er å ramme selskapet og ikke passasjerene og vi avlyser da selvfølgelig vår aksjon ved denne avgangen, opplyser leder for kabinforeningen i Premiair Anett Falknor til NTB.

I morgen gjenstår det to Premiair-avganger til Paris og London søndag. Her planlegger Premiair å fly sine egne fly med svenske og danske uorganiserte som kabinpersonell.

- Forut for disse avgangene vil vi aksjonere, opplyser Falknor.

(Dagbladet :på nettet/NTB)