Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sydney ribbet

Langfingrede OL-deltakere nasket med seg det meste fra OL-landsbyen i Sydney. Alt fra blodtrykkmålere til sko og capser har funnet veien opp i de olympiske bager og kofferter som siden har forlatt landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festen i Sydney er over og publikum og utøvere har forlatt tidenes olympiske leker. Arrangørene kan være stolte. De står tilbake med æren og berømmelse. Men ribbet for vel mye jordisk gods og materielle verdier.

Mange av olympierne har i ettertid vist seg særdeles langfingrede. Denne oppvisning i fingerferdighet har resultert i en solid manko av ymse utstyr. Varer og utstyr for anslagsvis en halv million kroner har noen av de 10 200 i OL-landsbyen nasket med seg. Falske 100-dollarsedler har også vært i omløp, skriver Daily Telegraph.

To hjertemaskiner til den nette sum av 55 000 norske kroner, blodtrykmålere, forbindingsustyr og bandasje, termometre kirurgisk utstyr er fjernet fra det provisoriske sykehuset for atletene. Fra de ulike butikkene i OL-landsbyen er det stjålet varer for cirka 250 000 kroner.

Kollegialitet har åpenbart vært et fremmedord for kjeltringene blant deltagerne. Bager, kofferter og vesker er tømt. Mange rom har hatt ubudne gjester som har forsynt seg av andres eiendeler.

Elektrisk utstyr som hårfønere og barbermaskiner har vært populært, men også sko og klær er forsvunnet i mengder. Mindre overraskende er det nok at håndklær, sengetøy og andre artikler med Sydney-OL-symboler er røsket vekk.

I en landsby på i overkant av 10 000 innbyggere ble det altså utført vinningsforbrytelser til en samlet verdi av over en halv million kroner på litt mer enn to uker.

(Dagbladet.no)