Sydpol-base evakuert etter fylleslagsmål

Julefeiringen gikk over styr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To menn måtte evakueres ut fra den amerikanske Sydpol-basen Amundsen-Scott etter det som betegnes som et «julefylleslagsmål», melder The Guardians nettutgave.

De to ble først hentet av et Hercules-fly fra det amerikanske luftforsvaret og brakt til McMurdo-basen på Ross Island, men den ene mannens skader var såpass alvorlige at han måtte flys videre til sykehus i Christchurch på New Zealand.

På det newzealandske sykehuset ble det konstatert at mannen, som skal være den angrepne part i slagsmålet, hadde brukket kjeven.

Bakgrunnen for slåssingen er ikke klarlagt, men ubekreftede meldinger går ut på at de to sloss om en kvinne, melder The Ages nettutgave.

Den angivelige angriperen er nå fløyet hjem til USA og har fått sparken fra selskapet Raytheon Polar, hvor også offeret jobber. Selskapet er en av de største kontraktørene for det amerikanske forsvaret, og de to kamphanene hadde støttefunksjoner på basen.

Amundsen-Scott er oppkalt etter nordmannen Roald Amundsen og briten Robert F. Scott, henholdsvis første og andre ekspedisjonsleder på Sydpolen. Amundsen vant kappløpet til polen, mens Scott frøs i hjel på tilbakeveien, i mars 1912.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer