Sydpolekspedisjon landet i Antarktis

Landet trygt på Union Glacier i Antarktis i går kveld etter en ukes forsinkelse.

I AMUNDSENS FOTSPOR:Polarhistoriker Harald Dag Jølle (38), Vegard Ulvang (47), Forsker Jan-Gunnar Winther (47) og eventyreren Stein P. Aasheim (58) landet trygt på Antarktis i går kveld. Her trener de i forkant av ekspidisjonen i Hemsedal. Arkivfoto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
I AMUNDSENS FOTSPOR:Polarhistoriker Harald Dag Jølle (38), Vegard Ulvang (47), Forsker Jan-Gunnar Winther (47) og eventyreren Stein P. Aasheim (58) landet trygt på Antarktis i går kveld. Her trener de i forkant av ekspidisjonen i Hemsedal. Arkivfoto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De landet på Union Glacier klokken 15.45 chilensk tid, altså 20.45 norsk tid etter en fire timer lang flytur fra Chile. Beskjeden er at været er fantastisk med 28 minusgrader og nesten vindstille, sier Marte Lundberg til NTB.

Hun er presseansvarlig for den største av de norske sydpolsekspedisjonene som har som mål å nå polpunktet på 100-årsdagen for Roald Amundsens flaggplanting 14. desember. Ekspedisjonen med direktør Jan-Gunnar Winther, historiker Harald Dag Jølle, Vegard Ulvang og eventyrer Stein P. Aasheim har måttet vente i over en uke over tiden i den chilenske byen Punta Arenas.

Ferden mot polpunktet er nå over en uke forsinket på grunn av dårlig vær.

- Planen er nå å fly videre til utgangspunktet i Hvalbukta. Det blir neppe før søndag, sier Marte Lundberg.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer