- Syk av anabole steroider

I Sande i dag står en 20-årig mann fra Svelvik tiltalt for å ha drept og voldtatt Maiken Aanes Christensen (15). Forsvareren vil hevde at blandingen av alkohol og anabole steroider gjorde den unge mannen gal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Tom L. Urdahl vil prosedere på at den den gang 19-årige drapsmannen var sinnssyk i gjerningsøyeblikket, og at han dermed må defineres som strafferettslig utilregnelig.

Ungdomsfest

Drapet fant sted natt til 9. desember, hjemme hos offeret i Svelvik. Der hadde det vært fest tidligere på kvelden, en tilstelning 19-åringen var til stede på.

En stund etter at «hjemme alene-festen» var over og alle var dratt hjem, kom 19-åringen tilbake. Han skal ha gitt jenta et dødelig slag med et balltre, hvorpå han voldtok henne. Hun er også knivstukket.

Aktoratet anfører at mulig drapsmotiv kan ha vært å skjule voldtekten. Drapsmannen meldte selv fra om den grufulle handlingen.

Gåtefullt

Selv har han ikke kunnet gi noe motiv for handlingen. For ham er den uforståelig, har han gjentatt i sine politiforklaringer. Mannen har ikke gjort seg skyldig i seksualforbrytelser tidligere.

- Her finnes ikke noe motiv. Jeg mener det går fram av tiltaltes forklaringer og av selve hendelsesforløpet. Alkoholinntaket tilsvarte ca. 1 i promille da drapet fant sted og kan ikke forklare handlingen, sier Urdahl.

- Med støtte i medisinsk kunnskap og vitneførsel vil jeg prosedere på at denne mannen har vært sinnssyk i gjerningsøyeblikket på grunn av inntak av anabole steroider og alkohol i kombinasjon. I dag vet man at denne kombinasjonen kan være svært farlig, sier Urdahl.

Etter det Dagbladet kjenner til, er det første gangen at sinnssykdom i gjerningsøyeblikket på grunn av utstrakt bruk av treningsdop i kombinasjon med alkohol, er hovedtema i en drapssak.

OFFERET: Den 15. år gamle Svelvik-jenta Maiken Aanes Christensen.
UFORSTÅELIG: Her føres drapsmannen inn i forhørsretten, kort etter at det grufulle drapet fant sted 9. desember i fjor.