Syk av falske alarmer: Ambulansen rykket ut 900 ganger til samme person

Ambulansetjenesten maktesløs overfor telefonterroren.

PÅKJENNING: Alvik Ståle Svindland, ambulansesjåfør i Flekkefjord, ble sykmeldt denne uka. Han forteller at det delvis er på grunn av alle feiloppringningene til ambulansen. Foto: Kristen Munksgaard, Avisen Agder
PÅKJENNING: Alvik Ståle Svindland, ambulansesjåfør i Flekkefjord, ble sykmeldt denne uka. Han forteller at det delvis er på grunn av alle feiloppringningene til ambulansen. Foto: Kristen Munksgaard, Avisen Agder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I snart tre år har ambulanse fra Flekkefjord og Sirdal rykket ut flere hundre ganger i året på grunn av det som synes å være falske telefoner fra én enkelt person i en kommune i Rogaland.

Verken Sørlandet sykehus, kommunen eller distriktspsykiatrisk senter har klart å ordne opp i problemet.

- Det er en del kolleger som sliter nå. Når man prøver å gjøre en meningsfull jobb, så er dette slitsomt, sier Alvik Ståle Svindland, ambulansesjåfør i Flekkefjord til Dagbladet.

Svindland ble sykmeldt denne uka. Han forteller at han delvis er sykmeldt grunnet alle de falske telefonene som ambulansene rykker ut på.

- Det er en uholdbar situasjon vi er i. Det er trist og en veldig stor påkjenning psykisk. Det går selvfølgelig også ut over arbeidsmiljøet, sier Svindland.

- Få ganger personen har behov for ambulanse

- Når det blir over 20 feilutrykninger i løpet av en helg og når du vet du må rykke ut til noen du har vært hos så mange ganger før, så er ikke arbeidet meningsfylt lenger. Det går ut over beredskapen, sier han.

Stortingsrepresentant Gisle Meininger Saudland (Frp) fra Flekkefjord har, ifølge NRK, stilt skriftlig spørsmål til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer