Syk av hamburgerbakterie

En mindreårig person er innlagt på Sentralsjukehuset i Stavanger med en alvorlig tarminfeksjon. Legene mener personen er smittet av den beryktede hamburgerbakterien E.coli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakterien E.coli 0157 er svært farlig, og har tidligere ført til dødsfall både i England og USA. Det er første gang bakterien er oppdaget i Rogaland. Overlege Olav Natås ved mikrobiologisk avdeling på Sentralsjukehuset sier til avisen at prøvene er sendt videre til Statens institutt for folkehelse for en sikrere stadfesting av bakterien. Sykehuset venter svar fra instituttet mandag, skriver Stavanger Aftenblad.

Sykdommen kommer ganske brått og kan være livstruende. Den vanligste smittekilden er storfekjøtt. Næringsmiddeltilsynet for Midt-Rogaland forsøker nå å finne smittekilden, men det er ikke snakk om noen omfattende testing av matvarer i distriktet ennå.

På barneavdelingen ved Sentralsjukehuset i Rogaland er for tiden flere pasienter innlagt med tarminfeksjoner, Det er høysesong for diaréfremkallende bakterier, men de fleste er ufarlige. Legene ved sykehuset anbefaler likevel folk om å oppsøke lege dersom de får diaré.

(NTB)