Syk flypassasjer isolert på Arlanda i flere timer

Det drøyde flere timer før den mannlige flypassasjeren som sjekkes for ebola, ble brakt fra Arlanda flyplass til sykehus søndag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Mannen ankom Sverige med et fly fra Midtøsten søndag ettermiddag, og det ble slått alarm da tollere så at han kastet opp og så syk ut. Det er for tidlig å spekulere i om mannen har ebola, men det ble likevel slått full alarm, og smittevernmyndighetene ble varslet.

- Vi har veldig lav terskel for å reagere, selv med lav mistanke, sier fungerende smittevernoverlege Helena Hervius Askling i Stockholm til Aftonbladet.

Legene bestemte at mannen skulle isoleres i høysmitteisolatet ved Karolinska universitetssykehus, men ifølge avisen forlot ambulansen med mannen flyplassen først i 23-tiden.

Mannen, som ikke kommer fra ebolarammede Vest-Afrika, ble imidlertid holdt isolert på flyplassen fra sykdomsalarmen gikk, inntil han kunne føres inn i ambulansen av helsepersonell i beskyttelsesutstyr.

Sjeflege i Stockholm, Anna Nergårdh, svarer nyhetsbyrået TT følgende på spørsmålet om hvorfor det tok så mange timer før mannen kunne fraktes til sykehus:

- Det dreier seg egentlig ikke om noen akutt transport som sådan. Det viktige er at man følger retningslinjene for hvordan transporten og håndteringen ved infeksjonsklinikken skal foregå. (©NTB)