Syk julefest

Sandvika Storsenter er størst. Selvsagt skal vi shoppe jula inn til vi stuper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA VAR en gang et hyggelig sentrum langs E18 i Bærum i Akershus. Så sørget høyrepolitikerne i kommunen for å bygge hele Sandvika inn i betong og glass. Nå har Sandvika blitt en enda sterkere kandidat i kåringen av Norges aller styggeste sted.

Sandvika Storsenter var veldig stort. Nå er det blitt sykt stort. Lokalavisa Asker og Bærums Budstikke rapporterte om hallelujastemning da «kameratene» Olav Thon og ordfører Odd Reinsfelt i høst åpnet det nye hypersenteret på 60 000 kvadratmeter. Først hyllet eiendomskongen ordføreren, så hyllet ordføreren eiendomskongen. Og så hyllet begge det private initiativ. I Bærum har høyrebølgen som kjent vart i flere generasjoner.

– NÅ HAR SHOPPING blitt en fritidssyssel som er kommet for å bli, uttalte senterleder i Sandvika, Carl Christian Petersen til Aftenposten. Petersen kan få sagt det. I Thons nye handlehall har kundene 190 butikker og serveringssteder å forbruke. Her til lands er shopping- og forbrukskurven nå så bratt at den snart vipper bakover. Ny julerekord varsles, igjen. I år kommer vi til å unne oss rundt 13,4 ekstra julemilliarder. Men hva skal vi finne på til far? Flatskjerm eller slips?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer