- Syk og nedbrutt

KRISTIANSUND (Dagbladet): Afghaneren som er siktet for overlagt drap på kona Anooshe, er ulykkelig for det han har gjort. Han kan ikke gjøre rede for noe motiv, men har tanker om selvmord og er syk og nedbrutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det afghanske paret møttes i en barnefordelingssak fredag, trakk Zaheerudin Shamsi fram en revolver og drepte Anooshe Sediq Gholam, med fem skudd.

Shamsis forsvarer, advokat Tor Erling Staff, ber SEFO granske om politiet har vist grov uforstand i tjenesten, fordi de unnlot å gi kvinnen presise regler for hvordan hun skulle opptre når hun møtte ektemannen.

Zaheerudin Shamsi ble i går varetektsfengslet for åtte uker, med brev- og besøksforbud i fire uker. Staff mener at mannen har et stort behov for hjelp.

- Han er dypt ulykkelig for at han er ansvarlig for det som skjedde. Han har meget dårlig psykisk helse og er helt klart suicidal. Han kan ha vært psykisk syk i lang, lang tid, sier Staff til Dagbladet.

Gårsdagens rettsforhandlinger foregikk bare få meter unna åstedet, inne i den samme bygningen der Nordmøre tingrett i forrige uke behandlet barnefordelingsstriden mellom det afghanske paret.

Ikke hevn

- Eksperter forteller oss at dette er hevndrap. Det tror jeg ikke det er belegg for i det hele tatt, fastholder advokat Staff.

- Det er sjelden å se en sak hvor så mange såkalte eksperter er inne på banen så fort, med så sterke fordømmelser, fortsetter advokaten. Han mener dette er dypt urettferdig overfor Zaheerudin Shamsi.

- Han har erkjent at han har skutt, men vi vet ikke hva som var inne i hans hodet da det skjedde, påpeker forsvarsadvokaten.

Politiet frykter at siktede vil rømme Norge og dra tilbake til hjemlandet, hvis han skulle få sjansen til dette.

- Det virker fjernt at han heller vil være hos bin Laden enn i et norsk fengsel, kommenterer forsvareren.

Blomster og lys

Venninner og klassekamerater av den drepte Anooshe var møtt fram til fengslingsmøtet i går. Kvinnene fra Eide la ned blomster og tente lys.

- Vi må gi kvinner større trygghet og rettssikkerhet, sier en av kvinnene.

Ingen av dem vil oppgi navnet sitt. Etter drapet på Anooshe frykter de for sin sikkerhet.

Kvinnene forteller at de har sendt et protestbrev til statsminister Kjell Magne Bondevik, og de oppfordrer andre til å gjøre det samme.

SØRGER OVER ANOOSHE: Venninner og klassekamerater av den drepte Anooshe la ned blomster på åstedet utenfor tinghuset i Kristiansund i går ettermiddag. Kvinnene har skrevet et protestbrev til statsminister Kjell Magne Bondevik.