Syk pave viste seg ikke 2. påskedag

Skuffede pilgrimer ber for paven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tusener av pilegrimer samlet seg 2. påskedag på Petersplassen i håp om å få et glimt av pave Johannes Paul II. Men paven viste seg ikke.

Vinduet lukket

Selv om Vatikanet aldri sa at paven skulle hilse pilegrimene mandag, stimlet de håpefulle pilegrimene likevel sammen foran Peterskirken. Men pavens vindu forble lukket, og etter en times tid begynte de skuffende pilegrimene å spre seg.

Det er første gang på 26 år at paven ikke har vist seg i vinduet klokka 12 den 2.påskedag for å velsigne de frammøtte - en velsignelse som signaliserer slutten på den katolske påskefeiringen i Roma.

Den 84 år gamle og svært syke paven viste seg 1. påskedag i vinduet sitt, men greide ikke å snakke til tross for at han strevde så godt han kunne.

Den tradisjonelle Urbi et Orbi-talen måtte derfor framføres av kardinal Angelo Sodano mens den frustrerte paven lyttet ved siden av. Sodano sto også for påskedagsmessen i Peterskirken.

Pavens åpenbart sterkt reduserte tilstand har kastet en skygge over årets påskefeiring. Mange av de 70.000 pilegrimene på Petersplassen tok til tårene i sorg over hvor svekket han framsto.

For første gang siden han ble pave i 1978 har Johannes Paul måttet avstå fra å delta i påskefeiringen i Roma. Han har bare vist seg et par ganger i vinduet i leiligheten sin og én gang på en videooverføring til den tradisjonelle korsvandringen ved Colosseum.

VISTE SEG I GÅR: Men i dag fikk de troende på Petersplassen ikke se paven. Foto: SCANPIX
VISTE SEG I GÅR: Men i dag fikk de troende på Petersplassen ikke se paven. Foto: SCANPIX Vis mer

Legene er skuffet over at paven ikke har kommet seg så raskt etter halvoperasjonen han måtte gjennomgå 24.februar som de hadde håpet.

(NTB)