Syk Pinochet blir løslatt

Chiles tidligere diktator Augusto Pinochet vil ikke bli utlevert til Spania for å svare for anklager om tortur. Han er nå på vei hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innenriksminister Jack Straw har bestemt at Pinochet kan forlate Storbritannia som en fri mann. Pinochet er nå på vei hjem fra Storbritannia.

Straw mente at generalens helse var for dårlig til at han kunne stilles for retten. En advokat for noen av generalens angivelige ofre sa til BBC tidligere i dag at den spanske regjeringa ville anke dersom Storbritannia løslot Pinochet.

Et fly som var stilt til Pinochets rådighet har allerede forlatt flybasen RAF Brize Norton i Oxfordshire, og skal frakte eks-diktatoren hjem. Pinochet forlater landet i løpet av formiddagen.

Medisinske eksperter har uttalt at den 84 år gamle eks-diktatoren har store hjernskader. Ifølge rapporten lider han under stort hukommelsestap, har problemer med å uttrykke seg, og med å forstå kompliserte setninger.

General Pinochet ble arrestert i London i oktober 1998 etter anmodning fra den spanske dommeren Baltasar Garzon, som ville rettsforfølge Pinchoet for brudd på menneskerettighetene under hans 17-årige diktaturstyre i Chile.

FRI: Augosto Pinochet kan forlate Storbritannia som en fri mann.