Syk student fikk pepper

En student (37) i Grimstad satte natt til i går i gang en dramatisk politiaksjon. Han ble stanset med pepperspray.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIMSTAD (Dagbladet): Studenten ved Høgskolen i Agder forsøkte natt til i går flere ganger å bli innlagt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Arendal. Da han fikk avslag på avslag, rant det over for 37-åringen.

Han dynket rommet sitt med bensin, ramponerte hybelen og bevæpnet seg med hagle, luftpistol og kniver.

Da brannvesenet kom til stedet, møtte mannen dem iført militæruniform og med krigsmaling i ansiktet. Kort tid etter var 14 bevæpnede politifolk fra hele Agder og en tjenestehund på stedet.

- Skikkelig leven

- Han holdt et skikkelig leven her i natt, og fortalte han hadde bedt om å bli innlagt på psykiatrisk avdeling uten å bli hørt. Etter avslaget begynte han å bråke. Da skjønte vi at det var noe galt, ettersom det aldri tidligere har vært noe bråk med ham, forteller en av hybelnaboene.

- Vi la godt merke til at han raserte hybelen, og da jeg luktet bensin i bygget, kontaktet jeg brannvakta. Etter at de hadde møtt ham i døra bevæpnet, låste flere av oss dørene, legger nabostudenten til.

- Først da brannalarmen gikk, låste vi oss ut og evakuerte bygget. Det var selvsagt en ubehagelig opplevelse, men jeg følte aldri at situasjonen var farlig eller at mannen var direkte truende mot oss, avslutter 37-åringens nabo.

- Psykisk ubalanse

På en pressekonferanse i går ettermiddag redegjorde stasjonssjef Dagfinn Fløystad i grove trekk for politiets dramatiske aksjon i formiddagstimene i går.

- En av beboerne på studenthjemmet var i psykisk ubalanse og brannvesenet ble alarmert. Vi fikk beskjed kl. 09.20, og stilte med de ressurser vi følte var nødvendig. Med assistanse fra Arendal, Kristiansand og Risør i tillegg til egne folk var det 14 tjenestemenn på stedet, oppsummerer Fløystad.

Uladd hagle

- Det var telefonisk kontakt mellom politiet og mannen, og litt over kl. 12.00 ble han pågrepet uten dramatikk ved hjelp av pepperspray. Han hadde da en kniv i hånda. Vi er glade for at en så alvorlig sak har fått en relativt lykkelig slutt. Hagla til mannen var uladd, legger stasjonssjefen til.

37-åringen avfyrte noen skudd med en luftpistol, men rettet aldri dette våpenet eller hagla direkte mot politiet eller andre tjenestemenn på stedet.

ROP OM HJELP: Brannvesen, 14 bevæpnede politifolk og ambulansepersonell ble tilkalt til Groos studenthjem i Grimstad etter at en student ved Høgskolen i Agder hadde dynket rommet sitt med bensin, ramponert hybelen og bevæpnet seg.
DESPERAT: Studenten hadde teipet vinduet sitt med hakekors.