Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykdom koster amerikanske liv i Irak

To amerikanske soldater i Irak er døde og over 100 smittet av det man tror kan være en alvorlig form for lungebetennelse. Hvor smitten kommer fra er et mysterium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske forsvarsledelsen sender nå medisinske eksperter både til Irak og til Landstuhl i Tyskland, dit flere av de syke soldatene er evakuert.

- Det dreier seg om lungebetennelse. Spørsmålet er hva som har forårsaket denne, sier Lyn Kukral, en talskvinne for Pentagons helsedirektør James Peake.

- Teamene med epidemiologer skal lete etter årsaker og følge dem opp, sier Kukral, som understreker at Pentagon ser med stor bekymring på dødsfallene blant de unge og veltrente soldatene.

Ifølge Kukral er det hittil registrert over 100 tilfeller av sykdommen, og for 15 av soldatene har tilstanden vært så alvorlig at de har havnet i respirator.

De smittede soldatene skal ha tjenestegjort ulike steder i Irak, og de første tilfellene ble registrert så tidlig som i mars.

- Vi har ingen beviser som tyder på at det er kjemiske eller biologiske våpen eller miljøgifter involvert, sier Kukral.

Ekspertene har også utelukket at soldatene er smittet av det dødelige lungeviruset sars, som tidligere i år kostet over 800 mennesker livet verden over.

(NTB-Reuters)

SYKDOM: En rekke amerikanske soldater er slått ut av en alvorlig form for lungebetennelse i Irak.