Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykdom og frykt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • SARS er en sykdom som først og fremst har rammet Kina og andre land i Det fjerne østen. Norge er forskånet så langt, selv om vi må regne med at sykdommen også når oss før eller siden. Så lenge det ikke finnes noen sikker kur og slett ingen vaksine mot SARS, er det heller ikke lett å stanse sykdommen i å spre seg over landegrensene. Internasjonale kommunikasjoner i vår tid betyr at smitte også lett flytter fra et kontinent til et annet. At Toronto i Canada er sterkt rammet, er et vitnemål om det.
  • Hittil har norske helsemyndigheter ikke villet sette folk i karantene etter besøk i land som er infisert, men de advarer mot reiser til områder der mange er syke. Det har imidlertid vært en del tilløp til paniske reaksjoner overfor folk som har kommet hjem fra reiser til Det fjerne østen. Det er derfor viktig at helsemyndighetene informerer bredt og grundig om hvilke farer som truer. Vi må ikke stelle oss slik at frykten blir en større fare enn viruset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media