Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykdom og skader: 74 dyr avlivet i tilsyn på pelsfarm i Rogaland

Skriver NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet gjennomfører tilsyn mot en pelsfarm i Klepp kommune i Rogaland og får bistand fra politiet. Ifølge NRKs opplysninger tirsdag ettermidag var 50 dyr avlivet.

Et par timer seinere var tallet oppjustert til 74. Dyrene hadde alvorlige skader, ifølge Mattilsynet.

Det uanmeldte tilsynet tirsdag kom etter opplysninger om dyr i forferdelig tilstand, melder NRK.

- Det er snakk om sykdom og skade på et stort antall dyr, forteller Ole Aamodt, sjef i seksjon for planter og dyr i Mattilsynet.

- Det er snakk om så mange avvik fra krav, lover og forskrifter at vi har bedt politiet være med på å sikre dokumentasjon og funn som blir gjort, fortsetter han.

Seksjonssjefen kan ikke bekrefte NRKs tall på avlivede dyr. Kanalen har også vært i kontakt med eieren av gården, som benekter forholdene. Han sier det ikke er noe dramatisk ved tilsynet, men at det skal ha blitt avdekket svikt i behandlingen av syke dyr.

Til NTB opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt at de ble bedt om å bistå, og at de er på stedet med én patrulje.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!